Vērtīgā kurkuma sakne

Jūnijs 01, 2017

Kurkuma saknei piemīt nedaudz rūgta un piparota garša, ar maigu aromātu. Kurkuma ir galvenā karija sastāvdaļa.

Neskatoties uz to, ka kurkuma sakne kulinārijā izmanto vairākus gadu tūkstošus, tā turpina pārsteigt pētniekus ar tā pārsteidzošajām īpašībām medicīnā.

Vairāki pētnieki iesaka kurkuma sakne ēst svaigā veidā nevis pārstādātu. Svaiga kurkuma satur vairāk vērtības vielas nekā kurkuma pulveris,piemēram:

  • Kurkuma pulveris nesatur kurkuma eļļu , ko satur svaiga kurkuma sakne.
  • Svaiga kurkuma sakne 6-9% satur kurkuma eļļa.
  • Svaigā kurkuma saknē kurkumīna saturs % ir lielāks kā kurkuma pulverī.
  • Pateicoties eļļai, kas atrodas svaigā kurkumā, tā aromāts ir daudz spēcīgāks kā pulverim.

Kurkuma saknes lietošana:

  • Atbalsta antioksidantu aizardzību pret brīvajiem radikāļiem;
  • Uzlabo ādas veselību;
  • Uzlabo acu veselību;
  • Palīdz stiprināt imūnsistēmu;
  • Stiprina kaulus un locītavas;
  • Uzlabo aknu darbību;
  • Uzlabo gremošanas sistēmu;
  • Kontrolē cukura līmeni asinīs;
  • Palīdz cīnīties ar stresu.


Jaunākie